Project Connect: Μαθητές «σαλπάρουν» στο πέλαγος της Ναυτιλίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» της Project Connect σαλπάρει για να προσφέρει νέες εμπειρίες και δεξιότητες, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς 34 τάξεων από 15 δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Αττικής και Νήσων.

Το πλάνο της φετινής ρότας του προγράμματος, καθώς και η αξιολόγηση της περσινής πιλοτικής φάσης, συζητήθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, όπου συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά, καθώς και εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών που διαθέτουν τα πλοία τους στο πρόγραμμα.

Πρόκειται για τις ναυτιλιακές εταιρείες: ARCADIA SHIPMANAGEMENT, ARISTON NAVIGATION, ASTRA SHIPMANAGEMENT, COMMON PROGRESS, EASTERN MEDITERRANEAN, EUROBULK LTD, LOAD LINE MARINE, MARAN GAS, MARAN TANKERS, MEDFERRY, PHOENIX SHIPPING & TRADING, QUEENSWAY NAVIGATION & STARBULK.

Στη συνάντηση αυτή αρχικά η κα Ειρήνη Νοτιά εκ μέρους της Project Connect, διάβασε την πρώτη συγκινητική αλληλογραφία μεταξύ τάξης και καπετάνιου. Τόνισε την αξία ενός οράματος που υλοποιείται με τη ζωηρή συμμετοχή των μαθητών που αγκάλιασαν από πέρσι τα πλοία που υιοθέτησαν.

Στη συνέχεια, η Δρ. Αδαμαντία Σπανακά εκπαιδευτικός σύμβουλος της Project Connect, παρουσίασε τα ενδιαφέροντα ευρήματα της αξιολόγησης του έργου από τους 171 μαθητές που πέρσι μαζί με τους δασκάλους τους είχαν ξεκινήσει αυτό το ταξίδι, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τις δικές τους προτάσεις για ανάγκη συνέχισης και μονιμοποίησης του προγράμματος στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών τόνισαν πως τον ίδιο ενθουσιασμό επέδειξαν και οι πλοίαρχοι που ανταποκρίνονται ταχύτατα στους μαθητές, απαντώντας με λεπτομέρειες σε κάθε τους απορία.

Η συνάντηση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών από την κα Ειρήνη Νοτιά προς τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατά την περσινή πιλοτική του φάση, παρουσία του επίτιμου προέδρου κ. Γιώργου Τσαβλίρη.