Δείτε τα νέα φουσκωτά ταχείας επέμβασης του Λιμενικού (video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με 10 νέα υπερσύγχρονα φουσκωτά εξοπλίζεται το Λιμενικό Σώμα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας.

Στην ενημέρωση της κυβέρνησης για το σχέδιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού έγινε γνωστό ότι το Λιμενικό Σώμα θα εξοπλιστεί με 10 νέα υπερσύγχρονα φουσκωτά σκάφη, τα Leiftur 1100 cabin rib

Τα 10 σκάφη θα προσφέρει στο Σώμα η ένωση εφοπλιστών ενώ η παράδοση τους θα πραγματοποιηθεί στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το defencereview.gr τα Leiftur 1100 Cabin έχουν μήκος 11,5 μέτρων, μέγιστη ταχύτητα 56 κόμβους, φέρουν θωράκιση στη καμπίνα διακυβέρνησης επιπέδου ΙΙΙ σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ.

Διαθέτουν δύο εξωλέμβιους κινητήρες Mercury των 450 ίππων έκαστος, Θερμική κάμερα της FLIR τύπου M364, Ραντάρ πλοήγησης της Simrad, σύστημα διοίκησης και ελέγχου καθώς και κάμερα ημέρας/νυχτός τύπου MOHOC ώστε να καταγράφονται τα περιστατικά.

Η αυτονομία του σκάφους φτάνει τα 280 ναυτικά μίλια με cruising speed με δυνατότητα εγκατάστασης έξτρα δεξαμενής για αυτονομία που θα ξεπερνά τα 430 μίλια.

Ο οπλισμός θα αποτελείται από ένα πολυβόλο διαμετρήματος των 12,7mm στη πλώρη του σκάφους επί ειδικής βάσης. Η καμπίνα δύναται να γίνει και ασθενοφόρο. Τα σκάφη είναι Ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής.

Δείτε το Leiftur 1100 στη θάλασσα.