Μητσοτάκης στον Τσίπρα: “Μασάτε την καραμέλα των λευκών κολάρων”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Μασάτε την καραμέλα των “λευκών κολάρων“,  είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα του καταμαρτύρησε: Εμείς δε θέλουμε ούτε μπαχαλάκηδες στα “λευκά κολάρα”, ούτε στα πανεπιστήμια. Ο νόμος με αυτήν την κυβέρνηση θα εφαρμοστεί.”

“Οι τράπεζες δρουν στην ιδιωτική οικονομία. Κάθε παράβαση που κάνουν τα στελέχη μίας τράπεζας αφορά τα ίδια τα ιδρύματα. Αυτά ζημιώνονται. Την ακινησία που πάγωνε τα πάντα θεραπεύει η νέα ρύθμιση έγκλιση από τις διοικήσεις των τραπεζών προβλέπει. Καμία υπόθεση δεν κλείνει. Η τραπεζική δραστηριότητα ελέγχεται από συγκεκριμένους κανόνες. Ό, τι ισχύει στην Ευρώπη, ισχύει επιτέλους κι εδώ.

“Πολλά τραπεζικά στελέχη σύρθηκαν στα δικαστήρια για επιχειρηματικές αποφάσεις που πήραν. Ελέγχεται αυτή η απόφαση από την ίδια την τράπεζα. Πήγαν στελέχη σε δικαστήρια. Σχεδόν όλα αθωώθηκαν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η τεράστια αποεπένδυση που κρατάει καθηλωμένη τη χώρα. Ποιο στέλεχος θα έχει το θάρρος να υπογράψει μία γενναία ρύθμιση;. Για αναδιαρθρώσεις”;

Εμείς λάβαμε εντολή να βάλουμε μπροστά τη μηχανή της οικονομίας. Να προσελκύσουμε επενδύσεις, να ανοίξουμε δουλειές και αυτό θα κάνουμε.

Ξεκινήσατε με ύβρεις και χαρακτηρισμούς. Δε θέλετε να συζητήσουμε νηφάλια, αλλά να πέσουμε σε μία παγίδα έντασης. Αν θέλετε να το πράξετε είναι δικαίωμά σας. Εγώ δε θα το κάνω. Έχω μία χώρα να κυβερνήσω κι ένα λαό να ενημερώσω”.
\