ΣΥΡΙΖΑ για προϋπολογισμό: “Δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αναπτυξιακό προϋπολογισμό που κατέθεσε στη βουλή η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

«Ο Προϋπολογισμός επιβεβαιώνει την κριτική που έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα στη δημοσιονομική και γενικότερα στην οικονομική πολιτική της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι είναι πιστή στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ο οποίος «προβλέπει πλουσιοπάροχες φοροελαφρύνσεις για τους ισχυρούς και τους πλούσιους, δεν είναι όμως καθόλου γενναιόδωρος με τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

Επιπλέον, τονίζει ότι «δεν συγκλονίζει τη μεσαία τάξη», αλλά, «απεναντίας, διαψεύδει τις ελπίδες για σημαντική βελτίωση της εισοδηματική της κατάστασης που προεκλογικά είχε καλλιεργήσει η ΝΔ».

Προσθέτει ότι «οι εισοδηματικές ανισότητες όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά αντίθετα θα ενισχυθούν», σημειώνοντας ότι «ανατρέπεται δηλαδή η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που με πολύ προσπάθεια είχε καταφέρει να αρχίσει να αμβλύνει τις ανισότητες αυτές».

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «τα οφέλη της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και της διαρκούς ανάπτυξης επί δέκα συνεχόμενα τρίμηνα που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατανέμονται δίκαια αλλά, επιπλέον, κατανέμονται με εκείνον ακριβώς τον τρόπο που μας οδήγησε στην κρίση και τη χρεοκοπία».

«Εν ολίγοις καμία έκπληξη από τη Νέα Δημοκρατία. Πιστή στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς», καταλήγει.