Πρωτόπαπας: Το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστεί για ισχυρό Κίνημα Αλλαγής

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, μιλάει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που ξεκινάει το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. «Το ΠΑΣΟΚ παραμένει ζωντανό, πρωταγωνιστής μέσα στο Κίνημα Αλλαγής», τονίζει και υποστηρίζει ότι υλοποιείται η απόφαση του 2015 για τη μετεξέλιξή του σε ευρύτερο πολιτικό φορέα για να εκφράσει το σύνολο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

«Οι αρχές και οι αξίες του ΠΑΣΟΚ αποτελούν τον οδηγό μας για τη δουλειά μας μέσα στο Κίνημα Αλλαγής», αναφέρει ο κ. Πρωτόπαπας και επισημαίνει ότι βασικός στόχος της παράταξης είναι «να γίνει το Κίνημα Αλλαγής πλειοψηφικό και κοινωνικό ρεύμα. Η πραγματική κυβερνώσα Αριστερά».

Αντικρούει την κριτική που ασκείται στην Φώφη Γεννηματά πως το Κίνημα Αλλαγής παραμένει καθηλωμένο καλώντας όλα τα στελέχη να στηρίξουν και να εγγυηθούν «την Αναγεννητική πορεία που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας».

Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά υπογραμμίζει κατηγορηματικά ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πορεύεται ως αυτόνομος φορέας χωρίς συμπράξεις με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σημειώνει «δεν μπορεί ούτε έχει σχέση με τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της προοδευτικής παράταξης» και «ως κυβέρνηση επέλεξε τον συντηρητικό δρόμο, τον δρόμο του πρόθυμου στις επιταγές των ισχυρών της Ευρώπης. Αποτέλεσε τον μέγα χορηγό για την επιστροφή της δεξιάς».

Ξεκαθαρίζει, επίσης, πως και με τη ΝΔ δεν υπάρχει στρατηγική συμπόρευση αφού «μας χωρίζουν μεγάλες και αγεφύρωτες ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές διαφορές», όπως λέει.

Επισημαίνει ακόμη ότι η Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, τον Φεβρουάριο, θα σηματοδοτήσει το ιδεολογικό και προγραμματικό του ως σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ