Ανεμοθώρακες στα πλοία για μείωση εκπομπών CO2

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui O.S.K.Η Lines, Ltd. (MOL) και η Samsung Heavy Industries, Co. έλαβαν μια Έγκριση επί της Αρχής (AIP) από το νηογνώμονα DNV GL για ένα νέο ανεμοθώρακα πλώρης (Bow Wind-Shield), ο οποίος σχεδιάστηκε για ένα Ultra-Large Container Carrier.

Ο νέος αυτός ανεμοθώρακας μειώνει την αντίσταση του αέρα όταν το πλοίο ταξιδεύει και αναμένεται να αποφέρει μείωση των εκπομπών CO2 κατά περίπου 2-4% σε ένα πλοίο κατηγορίας Ultra-Large Container Carrier. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύχθηκε από κοινού από τις MOL και SHI.

Η MOL έχει ήδη αναπτύξει και εγκαταστήσει από το 2015 έναν ανεμοθώρακα σε ένα μεσαίου μεγέθους πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και έχει επιβεβαιώσει μείωση στις εκπομπές CO2 της τάξης του 2% σε πραγματικές συνθήκες ταξιδιού.

Η MOL, μέσω του προγράμματος «ISHIN NEXT – MOL SMART SHIP PROJECT» συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών οι οποίες στοχεύουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των πλοίων και προσφέρουν ασφαλείς και αξιόπιστες υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών.