Μετρό Θεσσαλονίκης: Τι θα περιλαμβάνουν τα υπερσύγχρονα βαγόνια του

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Wi-Fi, air-condition, ειδικό Plexiglas και άλλες πρωτοπορίες θα έχει το νέο Μετρό Θεσσαλονίκης. Αυτά τουλάχιστον ανέφεραν στελέχη της Αττικό Μετρό στο πλαίσιο της εκδήλωσης  Open House 2019.

Ειδικότερα, πλήθος κόσμου έσπευσε σήμερα να επισκεφτεί τα δύο υπόγεια επίπεδα στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και να δει την πρόοδο των εργασιών. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς της βασικής γραμμής του Μετρό, καθώς θα είναι η αφετηρία από τα δυτική είσοδο και το τέρμα για όσους έρχονται από ανατολικά.

Τέλος και το gap (κενό) στην αποβάθρα

Στελέχη της Αττικό Μετρό απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού που αφορούσαν κυρίως το χρόνο περάτωσης του έργου, ενώ σε ερωτήσεις για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τόνισαν ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι υπερσύγχρονο, τα βαγόνια δεν θα διαθέτουν οδηγό, οι σταθμοί θα διαθέτουν Wi-Fi, air-condition, ενώ στην αποβάθρα δεν θα υπάρχει gap, αλλά ειδικό Plexiglas προκειμένου το κοινό να μην έχει επαφή με τις ράγες.

Στο σταθμό του Ν.Σ.Σ., έχουν γίνει τα περισσότερα έργα πολιτικού μηχανικού, έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρολογικά συστήματα, κυλιόμενες σκάλες και ασανσέρ, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως καθώς είχε δοθεί περισσότερη έμφαση σε σταθμούς από τη Βενιζέλου και πετά.

Στόχος της Αττικό Μετρό είναι ο σταθμός όπως και η υπόλοιπη βασική γραμμή να παραδοθεί το 2023.