Χρονιά ορόσημο το 2020 για τις ποτάμιες κρουαζιέρες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μετά τις κρουαζιέρες περιπέτειας οι ποτάμιες κρουαζιέρες  κερδίζουν διαρκώς έδαφος. Το προσεχές έτος αναμένεται να είναι χρονιά ορόσημο για τις ευρωπαϊκές ποτάμιες κρουαζιέρες καθώς επιχειρήσεις που διατηρούν στόλο ποταμόπλοιων εισέρχονται σε νέες παραγγελίες για σκάφη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και κυρίως με υβριδικά συστήματα πρόωσης.

Οι ιδιομορφίες του Ευρωπαϊκού ποτάμιου συστήματος απαιτεί ειδικές προδιαγραφές ναυπήγησης καθώς θα πρέπει να ληφθούν υπόψη παράμετροι που δεν απασχολούν στις ναυπηγήσεις άλλων τύπων κρουαζιερόπλοιων. Οι ποτάμιες περιηγήσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η ανάπτυξη θεματικών κρουαζιερών όπως αυτής του δρόμου της κλασικής μουσικής με επισκέψεις σε διάσημες όπερες (Βιέννη, Βουδαπέστη ,Μπρατισλάβα) προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού.

Στατιστικά πάντως ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος ήταν πάντα δημοφιλής στους Γάλλους, ενώ ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι περισσότερο προτιμώμενοι μήνες για την ισπανική και την ιταλική αγορά. Οι Γάλλοι προτιμούν τον Δούναβη και τον Βόλγα, ενώ οι επιβάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες επιλέγουν τις ξεναγήσεις Ρήνου και Ολλανδίας και Βελγίου.