Κλειστά τα σχολεία στην Αττική – Αποκαταστάθηκε ο προαστιακός

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σοβαρότατα προβλήματα στην Αττική έχει προκαλέσει η κακοκαιρία “Γηρυόνης” που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει από τους κατοίκους της Αττικής, να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τις 10 το πρωί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – έκκληση οι μετακινήσεις πρέπει να αποφεύγονται τόσο για λόγους προληπτικούς, όσο και για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, με πιθανές δυσάρεστες συνέπειες λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική έως τις 10 π.μ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα και τις τελευταίες ώρες χτυπά και την Αττική, θα ζητηθεί να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έως τις 10 το πρωί.

«Η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Αττικής και για την ασφάλεια των μαθητών θα ζητήσουμε να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 10 το πρωί» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια του προαστιακού

Αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου Κιάτο-Πειραιάς που είχαν ανασταλεί νωρίτερα.

Προβλήματα και στις συγκοινωνίες του Αργοσαρωνικού

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε πολλές περιοχές. Τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Στην Πολιτική Προστασία ο Χρυσοχοϊδης

Εν τω μεταξύ, στην Πολιτική Προστασία όπου τα επιτελικά της στελέχη με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Νίκο Χαρδαλιά παραμένουν σε διαρκή σύσκεψη από τις πέντε χθες το απόγευμα λόγω της κακοκαιρίας Γηρυόνης, βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός ενημερωνόταν όλη τη νύχτα για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει το κύμα της κακοκαιρίας, ενώ μετέβη επί τόπου στην Πολιτική Προστασία όταν η κατάσταση επιδεινώθηκε, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και να εγκλωβιστούν άνθρωποι στα αυτοκίνητα.