Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας προς τις γυναίκες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Βίντεο – spot με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, δημιούργησε η ΕΛ.ΑΣ. Πρωταγωνίστρια μία κακοποιημένη γυναίκα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, η οποία αποφασίζει να βάλει τέλος σε αυτή την κατάσταση και ζητά βοήθεια.

«Έχεις φωνή. Είμαστε δίπλα σου. Επικοινώνησε μαζί μας. Εξειδικευμένο προσωπικό θα σε ακούσει, θα σε συμβουλεύσει και θα σε προστατεύσει», είναι το μήνυμα που ακούγεται στο βιντεάκι.

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006. Οι Υπηρεσίες αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν σε όλη την επικράτεια. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με εξειδικευμένα στελέχη. Παράλληλα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ενημερώνοντας τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Αν είστε θύμα: Καλέστε το 100 σε περίπτωση άμεσης ανάγκης ή επικοινωνήστε με το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα. Λάβετε άμεσα ιατρική φροντίδα και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις. Πείτε την αλήθεια στο γιατρό για το τι σας συνέβη. Καλέστε την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και απευθυνθείτε στις ειδικές υπηρεσίες για κακοποιημένες γυναίκες, οι οποίες παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας καθώς και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), συμμετείχαν σε ενημερωτική δράση σε κεντρικά σημεία ανά την περιφέρεια, στο πλαίσιο ευρύτερης εκστρατείας για τη σχετική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Σκοπός της δράσης ήταν η άμεση επαφή με τους πολίτες για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στην Ελλάδα, τις διάφορες μορφές του και κυρίως τους τρόπους αντιμετώπισης του.