Απάτη με τη χρήση του ονόματος του Τσιτσιπά για την πώληση bitcoin

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Eπιτήδειοι που χρησιμοποιούν διάσημους προκειμένου να πείσουν ανυποψίαστους πολίτες να επενδύσουν στα κρυπτονομίσματα και σε πλατφόρμες συναλλαγών έβαλαν στο στόχο τους τον Στέφανο Τσιτσιπά, το όνομα του οποίου επικαλούνται στις διαφημίσεις τους στο Facebook.

Συγκεκριμένα σε κείμενο τους αναφέρουν ότι ο Έλληνας τενίστας δήθεν εμφανίστηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και αποκάλυψε το μεγάλο του μυστικό για να «αυγατίσει» το εισόδημά του!

H ανάρτηση στο Facebook

Το κείμενο με τίτλο «κανείς δεν σκέφτηκε τι θα κάνω με τα χρήματα που κέρδισα στον τελικό του ATP World Tour» και με υπότιτλο: «Όλοι με γνωρίζουν ως επαγγελματία παίκτη τένις. Αλλά η ζωή μου έδωσε μια νέα ευκαιρία και είμαι πρόθυμος να την μοιραστώ μαζί σας» είναι μια κακή μετάφραση από το google translate και αναφέρει πως ο Στέφανος αποφάσισε να πολλαπλασιάσει το εισόδημα του αγοράζοντας κρυπτονόμισμα Bitcoin από συγκεκριμένο ιστότοπο.

Ο Στέφανος υποτίθεται ότι εξηγεί πως διάβασε τυχαία μια πρόταση που του τράβηξε την προσοχή: «Τα ψηφιακά νομίσματα πρόκειται να αντικαταστήσουν τα χρήματα που γνωρίζουμε σήμερα – κάντε το επόμενο βήμα νωρίς και επωφεληθείτε από αυτήν τη μετάβαση. Ακόμη και αν δεν έχετε απολύτως καμία εμπειρία σε επενδύσεις ή τεχνολογία».

Στο ίδιο κείμενο οι απατεώνες εξηγούν ότι «ο χρήστης απλά πραγματοποιεί μια αρχική κατάθεση στην πλατφόρμα, συνήθως 250€ ή περισσότερα και ο αυτοματοποιημένος αλγόριθμος συναλλαγών θα κάνει την υπόλοιπη δουλειά. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, ο αλγόριθμός ξέρει πότε είναι η τέλεια στιγμή για αγορά ψηφιακών νομισμάτων σε χαμηλή τιμή και πώληση σε υψηλή, μεγιστοποιώντας το κέρδος του χρήστη».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν πέσει θύματα πάρα πολλοί Έλληνες όπως η Ελένη Μενεγάκη, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αλλά και ο Κρατερός Κατσούλης.