Μηταράκης: Επενδύσεις ύψους 100 δισ ευρώ με το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Με το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης αναμένουμε να επενδυθούν στην ελληνική οικονομία κεφάλαια ύψους άνω των 100 δισ. ευρώ», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα τη Διαχείριση Αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων που οργάνωσε και φέτος η Πειραιώς Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ.

Ο υφυπουργός στην ομιλία του τόνισε ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα προάγει την έννοια της ανταποδοτικότητας, ενώ θα διατηρεί το κοινωνικό του πρόσημο και πρόσθεσε πως οι νέες επικουρικές θα είναι αυξημένες κατά 35% σε σχέση με τις τωρινές.

Ο Αθανάσιος Αρβανίτης, Group Treasurer του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, υπογράμμισε ότι η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ και ο Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς ανταποκρίνονται με συνέπεια και επιτυχία στην πρόκληση της αποτελεσματικής επαγγελματικής διαχείρισης των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, στηρίζοντας έμπρακτα το κλάδο της Ασφάλισης.

Ο  Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής Νίκος Βέττας, ανέλυσε την ανάγκη συμπλήρωσης του διανεμητικού πυλώνα του συστήματος συντάξεων με έναν ισχυρό κεφαλαιοποιητικό πυλώνα, και γενικότερα, την κινητοποίηση της εγχώριας αποταμίευσης και την ενίσχυση των επενδύσεων.

O Ηρακλής Μπαμπλέκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, τόνισε ότι η διαχείριση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων αποτελεί μεγάλη στρατηγική πρόκληση, με δημοσιονομικό, οικονομικό και θεσμικό περιεχόμενο.

Η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ δηλώνει παρούσα με την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και την πολύτιμη εμπειρία της σε θέματα που άπτονται της ελληνικής και παγκόσμιας Κεφαλαιαγοράς και επενδυτικής διαχείρισης,  συμπλήρωσε.