ΣΥΡΙΖΑ: “Το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τα ρουσφέτια του Μητσοτάκη”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την παραίτηση του Υγείας, Βασίλη Κικίλια και άλλων “111 άριστων” ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγη ώρα μετά την αναγκαστική παραίτηση του 80χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα από το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου είχε διοριστεί διοικητής.

«Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Άλλωστε αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του, σε κομματάρχες της ΝΔ.  Ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης τον διοικητή – κουμπάρο του βουλευτή του στην Καστοριά; Ξέχασε τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας; Ξέχασε τη σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια;

Συνεπώς, μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της «αναξιοκρατίας» και του κράτους των «αρίστων» του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ. Με μία παραίτηση το μόνο που προσπαθεί είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων τον πίστεψαν για τη δήθεν αξιοκρατία και να τους αποπροσανατολίσει από το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων».

Μάλιστα,  η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά άλλες 111 παραιτήσεις: «Αλήθεια οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι παντελώς άσχετοι με το χώρο της Υγείας, θα παραμείνουν στις θέσεις τους;

Επειδή το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό ως φαίνεται για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 «αρίστων» που διόρισε και του Υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια.