Χατζηδάκης: “Είμαστε περήφανοι για την κατάργηση της μονιμότητας στη ΔΕΗ”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Είμαστε περήφανοι για την κατάργηση της μονιμότητας”, υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης,, με αφορμή την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο της ΔΕΗ, η οποία απερρίφθη κατά πλειοψηφία.

“Εσείς κάνατε στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες αυτό που φέρνουμε εμείς σήμερα για όλη την ΔΕΗ. Ποιος ήταν το 2017 κυβέρνηση και υπουργός Εργασίας;” τόνισε πετώντας το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Κάνουμε ότι χρειάζεται για να σωθεί η ΔΕΗ. Γιατί αν πέσει η ΔΕΗ, θα πέσουν οι Τράπεζες και μετά θα πέσει η χώρα”, υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης. Ο ίδιος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χάρισε πάνω από 600.000 πελάτες της ΔΕΗ σε ιδιώτες, ενώ για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου επικαλέστηκε και την Έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

“Εδώ έχουμε νόμο του 2006 για τον ΟΤΕ που θέτει τις βάσεις για κάτι παρόμοιο”, είπε ο υπουργός. “Και να δούμε πως πάει σήμερα ο ΟΤΕ και πως πάει η ΔΕΗ. Η ΔΕΗ έπεσε θύμα του κρατισμού και του λαϊκισμού”.

Υπέρ της ένστασης αντισυνταγματικότητας η οποία αφορά κυρίως την άρση της μονιμότητας όσων προσληφθούν από εδώ και στο εξής στη ΔΕΗ, και τα εργασιακά, τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά και οι βουλευτές του ΚΚΕ.