Γ. Στουρνάρας: Η ναυτιλία ο καλύτερος πελάτης των τραπεζών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η ναυτιλία είναι ο καλύτερος «πελάτης» για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ι. Στουρνάρας σε ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον εορτασμό της «Ημέρας Ελληνικής Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης 2019» στο Yacht Club of Greece.

Ο κ. Στουρνάρας, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο, αναφέρθηκε στην δυναμική που αποκτά εκ νέου η οικονομία της χώρας αλλά και στη δυναμική που διέθετε και διαθέτει η ναυτιλία της χώρας.

Ο κ. Στουρνάρας υπενθύμισε τα μεγέθη της ναυτιλίας της χώρας και σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι ξένες τράπεζες αποχώρησαν από την Ελλάδα διατήρησαν τα ναυτιλιακά τους χαρτοφυλάκια για να παρατηρήσει ότι και οι Ελληνικές τράπεζες τα διατηρούν γεγονός το οποίο και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό.

Είναι ενδεικτικό, είπε, ότι παρά την μείωση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες, η ελληνική ναυτιλία διατηρεί προνομιούχο πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση και δεν χρειάστηκε να επιδιώξει εναλλακτικές, αλλά ακριβότερες, μορφές χρηματοδότησης.

Για τον Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ι. Στουρνάρα και την προσφορά του στα οικονομικά της χώρας μίλησαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ν. Βουγιούκας, ο α΄αντιπρόεδρος κ. Β. Ματζαβίνος και ο γ.γ. κ. Γ. Ξηραδάκης. Τέλος η Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας επέδωσε τιμητική πλακέτα στον ο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.