Λιμενικό: Τιμητική πλακέτα για τα 100 χρόνια προσφοράς στην ναυτιλία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τιμητική πλακέτα απένειμε, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (Hellenic Institute of Marine Technology) στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο ΚΛΙΑΡΗ, ως αναγνώριση για τα εκατό (100) χρόνια της πολύτιμης προσφοράς του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην ελληνική ναυτιλία και στην ελληνική κοινωνία.

Στην εν λόγω βράβευση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες κατά την έναρξη της Ετήσιας Συνάντησης Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ. 2019), στο Ίδρυμα Ευγενίδου, παρευρέθησαν -μεταξύ άλλων- ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., θεσμικοί φορείς καθώς και εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας.

Στην ομιλία του ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εξήρε το έργο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας, ως φορέα προώθησης της τεχνολογικής καινοτομίας, με ενεργό δράση από το 1972 σε ένα ευρύτατο πεδίο της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

Εν συνεχεία, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΛ.Ι.Ν.Τ κ. Μιχάλη Ματζαφό και τα μέλη του Δ.Σ. για την συγκεκριμένη πράξη αναγνώρισης της προσφοράς του Λιμενικού Σώματος γεγονός που συνάμα αποτελεί επιβράβευση της συνεχούς προσπάθειας να ακολουθήσει τις εξελίξεις της ναυτικής τεχνολογίας καθώς και της προσπάθειας του Σώματος να ενισχύει τα επιχειρησιακά του μέσα αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό του με εξαιρετικά καταρτισμένα στελέχη σε θέματα ναυτικής τεχνολογίας.