Μοσκοβισί: “Σε μένα και τη Γαλλία οφείλει η Ελλάδα την παραμονή στο Ευρώ”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Υπερήφανος για τη διαδρομή της Ελλάδας «μετά τις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης» δήλωσε ότι είναι ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος χαρακτήρισε τη διάσωση της οικονομίας ως μία από τις μεγάλες νίκες της απερχόμενης Κομισιόν και της Γαλλίας.

Τόνισε, μάλιστα, ότι χωρίς τη συγκεκριμένη Κομισιόν και χωρίς τη Γαλλία η Ελλάδα, σε ένα «εχθρικό μερικές φορές περιβάλλον», θα είχε αποπεμφθεί από την Ευρωζώνη.

Παράλληλα, ο Μοσκοβισί εξήρε τον δικό του ρόλο στο ελληνικό ζήτημα, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, για τελευταία φορά πριν από την ολοκλήρωση της πενταετούς θητείας του στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών.

«Αν ήταν ένας άλλος επίτροπος και όχι εγώ, αν ήταν μια άλλη Κομισιόν και όχι αυτή, η Ελλάδα θα είχε βγει από την Ευρωζώνη. Θα είχε αποπεμφθεί απ’ αυτή», δήλωσε ο Μοσκοβισί, απαντώντας στους βουλευτές του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) που κατηγορούσαν τις Βρυξέλλες ότι «γονάτισαν τους Έλληνες».

«Στο πολιτικό επίπεδο, είναι μία από τις μεγάλες νίκες της Κομισιόν (του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ) και της Γαλλίας», τόνισε αναφερόμενος στη διάσωση της Ελλάδας.