Τι απαντά ο 80χρονος πρώην διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας για την αποπομπή του

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Η ΝΔ από τις εκλογές και μετά πάσχει από ηλικιακό ρατσισμό», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Πατέρας στον ΣΚΑΪ, μία ημέρα
μετά την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και συμπλήρωσε ότι: «Πολλά παλιά στελέχη τεθήκανε εκτός γραμμής».

Ο ίδιος είπε ότι επί δεκαετίες τον «κυνηγάει το πολιτικό κατεστημένο» και αποφάσισε, για το καλό του κόμματος, να υποβάλλει την παραίτησή του, προκειμένου να μη ρίξει στο «στόμα των λεόντων τον υπουργό Υγείας και τον πρωθυπουργό».

Ο κ.Πατέρας παραδέχτηκε ότι  ήταν λάθος του και πως έκανε κακό στην παράταξή του, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρχε συναλλαγή και  στη συνέχεια, έδωσε λεπτομέρειες για το παρασκήνιο του διορισμού του στην διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο  80χρονος  είπε  ότι έκανε παράκληση γι αυτή τη θέση και τόνισε ότι σε παλαιότερη επικοινωνία, πριν τις εκλογές, που είχε με τον  πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον «παρακάλεσε» για αυτή τη θέση και όπως είπε ο ίδιος  «ο Πρωθυπουργό δεν διαφώνησε. Συμφώνησε».

Διευκρίνισε ότι είχε όλα τα προσόντα γι αυτή τη θέση και είπε στη συνέχεια ότι: «Εγώ έκανα την αίτησή μου. Όταν ο πρόεδρος με κάλεσε στο γραφείο του στη Βουλή, τον παρακάλεσα. Με ζήτησε να γυρίζω πίσω στη ΝΔ.  Παρακάλεσα τον πρωθυπουργό, όταν γίνει εξουσία κι αν θέλει, επειδή δεν θα ήθελα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Τρίκαλα, να μου δώσει μία από αυτές τις θέσεις», είπε.

«Είδα το μπάχαλο που υπήρχε στους ΑΝΕΛ κι έφυγα», πρόσθεσε.Τότε, «με κάλεσε το γραφείο του πρωθυπουργού και είπα θα γυρίσω να σας βοηθήσω αφού θέλετε τη βοήθειά μου».

Όπως είπε, αν υπήρχαν κάποιοι που είχαν καλύτερα και περισσότερα προσόντα από τον ίδιο, «ας τοποθετούσαν αυτούς».

Αναφερόμενος στον πιθανό διάδοχό του στο νοσοκομείο, ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια «φιλία ή κουμπαριά»,  άφησε υπόνοιες λέγοντας πως αν είναι αυτός που νομίζει «απ’ ό,τι φαίνεται, ναι» και επισήμανε ότι όλη η οικογένειά του, εκτός από τον ίδιο, είναι μέσα στο σύστημα Υγείας.