Απόγνωση και θρήνος στην Αλβανία: Ο φόβος αυξάνεται από τους μετασεισμούς

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

“Aνεβαίνει” συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων στην γειτονική Αλβανία μετά τον καταστροφικό σεισμό που έχει στοιχίσει, μέχρι στιγμής, τη ζωή 35 ανθρώπων. Μία ακόμα τραγική είδηση, έγινε  γνωστή το βράδυ, καθώς μια οικογένεια, το ζευγάρι με το κοριτσάκι τους, ανασύρθηκαν νεκροί.

Τα 6,4 Ρίχτερ απεδείχθησαν φονικά,  ενώ οι πάνω από 350 μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί, με αποκορύφωμα αυτόν των 5 Ρίχτερ το απόγευμα της Τετάρτης, να δυσκολεύει το έργο των σωστικών συνεργείων, στην προσπάθειά τους να βρουν κ όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν κάτω από τα χαλάσματα.

Σωστικά συνεργεία από διάφορες χώρες όπως και η ΕΜΑΚ, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην Αλβανία για να παρέχουν βοήθεια και στήριξη, ωστόσο όσο περνούν οι ώρες, ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες για ζωντανούς ανθρώπους μέσα στα συντρίμμια.

Η ΕΜΑΚ με ανακοίνωσή της παρουσίασε την τραγική εικόνα που επικρατεί σε Θουμάνι και Δυρράχιο, με τις ομάδες της να έχουν ανασύρει έξι άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα χωρίς τις αισθήσεις τους.

«Η Ελληνική Αποστολή, από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 26 Νοεμβρίου που έφτασε στην γειτονική χώρα ξεκίνησε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Συγκεκριμένα, η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ που επιχειρεί στην πόλη Thumane, περίπου 15 χλμ βορειοδυτικά της πόλης των Τυράννων, το απόγευμα της Τρίτης απεγκλώβισε ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών, καθώς και το βράδυ της ίδιας ημέρας μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ που επιχείρησε στο Δυρράχιο, την Τρίτη απεγκλώβισε ζωντανό έναν άνδρα 24 ετών. Η Ελληνική αποστολή την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, απεγκλώβισε δύο ζωντανά άτομα και ανέσυρε ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του.

Το πρωί της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019, η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις του έναν άνδρα και από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι δύο Ελληνικές ομάδες της 1ης και 5ης ΕΜΑΚ, επιχειρούν μαζί στην πόλη Thumane. Το μεσημέρι ανέσυραν έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του και το απόγευμα ακόμη έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Η Ελληνική Αποστολή την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 απεγκλώβισε τρία άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Η Ελληνική αποστολή μέχρι στιγμής, συνολικά, έχει απεγκλωβίσει δύο ζωντανά άτομα και έχει ανασύρει τέσσερα νεκρά άτομα. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται».