Χρηματιστήριο: Άνοδος μια ανάσα από τις 900 μονάδες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το τελευταίο ημίωρο κατάφερε το Χρηματιστήριο Αθηνών να κλείσει δέκατα κάτω από τις 900 μονάδες ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση με άνοδο με τη βοήθεια των τραπεζών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,53% στις 899,75 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 59,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 21,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 590 χιλ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,76%, στις 2.271,78 μονάδες, ενώ στο +0,08% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.204,84 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,79% στις 895,12 μονάδες.

Στο ταμπλό ο ΟΠΑΠ έκλεισε με άλμα 5,38%, με την αγορά να επικροτεί τη μερισματική του πολιτική, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική και Eurobank να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 2% και τις Alpha Bank, Aegean και ΔΕΗ με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Φουρλής, Motor Oil, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, ΕΧΑΕ, Σαράντης, Βιοχάλκο και Cenergy έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, Jumbo, ΟΛΠ, Πειραιώς, ΟΤΕ, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια. Ο Titan έκλεισε χωρίς μεταβολή.