Η Η Apple ετοιμάζει το νέο «φθηνό» iPhone για να “χτυπήσει” τις άλλες εταιρείες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την κυκλοφορία ενός νέου φθηνού iPhone εντός του 2020 σχεδιάζει η Apple, καθώς και σημαντικές αλλαγές στα μοντέλα της επόμενης χρονιάς.
Πιθανότατα τον Μάρτιο του 2020, η εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο «φθηνό» κινητό με την προσωρινή ονομασία iPhone SE2.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά σύμφωνα με το macworld το νέο iPhone θα διαθέτει: Οθόνη 4,7 ιντσών, επεξεργαστή A13, 3 GB RAM και 64 GΒ αποθηκευτικό χώρο. Η τιμή του θα ξεκινά από τα 399 δολάρια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το iPhone 11 δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και οι πωλήσεις του δεν κάλυψαν τις προσδοκίες της εταιρείας, καθώς εκτιμούν ότι σημείωσαν μείωση10% το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η εταιρεία ερευνών Gartner εκτιμά πως η πτώση της ζήτησης για iPhone οφείλεται σε κάποιο βαθμό από την μετακίνηση της προτίμησης των καταναλωτών από τα ακριβά κινητά σε πιο φθηνές επιλογές που προσφέρουν ολοένα και πιο πολλές δυνατότητες, τα λεγόμενα «mid range» κινητά.

Εκτός όμως από το νέο «φθηνό» μοντέλο φαίνεται ότι η Apple ετοιμάζει και σημαντικά αλλαγές στα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει το 2020. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η εταιρεία έχει παραγγείλει OLED οθόνες 5,4 ιντσών, 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών. Αυτό σημαίνει πως τα νέα μοντέλα θα έχουν όλα OLED οθόνες αλλά και διαφορετικές διαστάσεις. Σημειώνεται πως το iPhone 11 έχει οθόνη LCD μεγέθους 6,1 ιντσών. OLED οθόνες έχουν μόνο τα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max.