Μάθημα ευ αγωνίζεσθαι: Ξέσπασε ο Ν.Οικονόμου για το σκορ 126-13 σε αγώνα παιδιών!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Αποτελεί συχνό φαινόμενο στους αγώνες των τμημάτων υποδομής διαφόρων ομάδων να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο σκορ και αυτά τα αποτελέσματα να πανηγυρίζονται από παιδιά και γονείς.
Προφανώς και η διδασκαλία του μπάσκετ δεν στοχεύει σε τέτοιες λογικές, που θα πρέπει το συντομότερο να απαγορευτούν και να αλλαχθούν από την ΕΟΚ.

Ο Νίκος Οικονόμου προπονητής της ανδρικής ομάδας του Ερμή Σχηματαρίου, αλλά και υπεύθυνος των ακαδημιών στο Κορωπί που αριθμούν πάνω από 250 παιδάκια είπε τα πράγματα με το όνομά τους με αφορμή παιδικό αγώνα μπάσκετ που έληξε με σκορ 126-13.

Ο κόουτς του Ερμή, με την λαμπρή καριέρα και τους εγχώριους και ευρωπαϊκούς τίτλους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ισοπέδωση μιας ομάδας δεν είναι το ζητούμενο, όταν μιλάμε για παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο μπάσκετ. Πόσο μάλιστα, όταν πρόκειται και για μικρές κοινωνίες, όπου την επόμενη κιόλας ημέρα τα παιδιά υφίστανται bullying από τα παιδιά που κέρδισαν με αυτό τον τρόπο. Στόχος των ακαδημιών μπάσκετ του Ερμή Σχηματαρίου είναι να προσφέρουν στους νεαρούς αθλητές τη δυνατότητα να εξελιχθούν, να γίνουν καλύτεροι συμπαίκτες και καλύτεροι άνθρωποι μέσα από τις αξίες του αλληλοσεβασμού».

«Είναι απίστευτο να βλέπω παιδιά να πιέζουν 40 λεπτά σ’ ένα παιχνίδι που παίζουν ακόμη και με μικρότερες ηλικίες και να κερδίζουν με σκορ, όπως πρόσφατα αντίπαλος που επικράτησε της δικής μας ομάδας, με 126-13. Είναι ντροπή! Και μάλιστα να πανηγυρίζεται αυτό από τους προπονητές και τους γονείς της νικήτριας ομάδας» είπε ο Νίκος Οικονόμου, μην μπορώντας να κρύψει την οργή του για ότι συνέβη.

Και συνέχισε: «Έχω παρακολουθήσει προγράμματα ακαδημιών σε Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και τον τρόπο λειτουργίας τεράστιων συλλόγων όπως η Μπαρτσελόνα και ξέρετε κάτι; Δεν επιτρέπεται εκεί να κερδίζεις πάνω από 20 πόντους. Κάποιοι εδώ μαθαίνουν το μπάσκετ στα παιδιά με τον πιο αντιπαιδαγωγικό τρόπο και για μένα είναι ντροπή. Κανονικά σε τέτοιους ανθρώπους θα πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα του μπάσκετ».