Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αυριανή Black Friday

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε ρυθμούς προσφορών κινείται η αγορά, οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο, μέρα γιορτής Black friday.
Οι εκπτώσεις αναμένεται να φτάσουν έως και το 70% και ήδη οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων έχουν ήδη ενημερώσει τους καταναλωτές για τις δελεαστικές τους προσφορές.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα της picodi, το 2018 οι συνολικές πωλήσεις κατά τη διάρκεια της Black Friday αυξήθηκαν κατά 1141% σε σύγκριση με μια συνηθισμένη ημέρα

Από την πλευρά της Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμβουλεύει τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως ως προς τις διαδικτυακές τους συναλλαγές.

Αναλυτικά:

• Να προτιμούν να συναλλάσσονται με γνωστά σε αυτούς ηλεκτρονικά καταστήματα.

• Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην περίπτωση που ένα προϊόν πωλείται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή και να αποφεύγουν τις προσφορές που εμφανίζονται σε αναδυόμενα παράθυρα, αν προέρχονται από άγνωστους ιστοτόπους.

• Να αποφεύγουν να παρέχουν προσωπικά δεδομένα αν δεν είναι απολύτως βέβαιοι για την ασφάλεια της ιστοσελίδας.

• Να κρατούν αρχείο με τις συναλλαγές τους.

Για καταγγελίες σχετικά με φαινόμενα παράνομων και παραπλανητικών συμπεριφορών οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή Καταναλωτή 1520 της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή, η οποία λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) και ώρες από 09.00 έως 15.00.

Επίσης, οι καταγγελίες μπορούν να υποβάλλονται μέσω της φόρμας καταγγελιών του ιστοτόπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (www.mindev.gov.gr) ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση 1520@efpolis.gr.