Πολάκης: Κατάφερε να εξοργίσει και τον ΣΥΡΙΖΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ακόμη και φιλικά πυρρά δέχεται τις τελευταίες ώρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης με αφορμή την διαδικτυακή επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Ειρήνης Αγαπηδάκη. Κατά πολλούς η απαράδεκτη συμπεριφορά του Π. Πολάκη αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real 97,8 και κληθείς να σχολιάσει σχετικά, κράτησε αποστάσεις από τον βουλευτή Χανίων λέγοντας πως όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν εκφράζονται δημόσια, ειδικά σε τέτοια ζητήματα και ζήτησε περισσότερη σοβαρότητα.

«Νομίζω απαιτείται από όλους μας μεγάλη σοβαρότητα, αυτό αφορά προφανώς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί και πέρα βεβαίως νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία. Η κ. Αγαπηδάκη έκανε μια καριέρα στα social media τα προηγούμενα χρόνια με υβρεολόγια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του. Νομίζω είναι ένα ζήτημα στο οποίο και η στάση του Πρωθυπουργού να την επιβραβεύσει αναθέτοντας της έναν τόσο ευαίσθητο τομέα προκαλεί πολλά ερωτηματικά» ήταν τα λόγια του κ. Χαρίτση

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Κουμουνδούρου είναι η αντίδραση του Πάνου Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος  έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως είναι «αδιανόητο να “ψυχιατρικοποιούν” κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου. Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας», έγραψε.

Πολλά είναι και τα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δραστηριοποιούνται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, τα οποία έχουν εκφράσει ανοιχτά τη δυσφορία τους προς το πρόσωπό του. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Τάσου Κορωνάκη στο Facebook. «Έλεος πια. Δεν είναι θέμα στυλ, ευγένειας, τρόπου, τοπικής ιδιορρυθμίας ή δεν ξέρω τι άλλο. Ο Παύλος Πολάκης ξεπερνάει για άλλη μια φορά κάθε όριο στον δημόσιο διάλογο κάνοντας πολιτική με σεξιστικά σχόλια. Αν δεν ντρέπεται ο ίδιος ως γιατρός και πρώην υπουργός υγείας, τους ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, αν δεν άκουσε για την αποασυλοποίηση και δεν του λένε κάτι η μάχη για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και οι αγώνες ενάντια στο στίγμα, πρέπει όσοι και όσες πιστεύουν σε ένα διαφορετικό αξιακό κώδικα να καταδικάσουν τις δηλώσεις του απερίφραστα, δημόσια και χωρίς μισόλογα. #φτάνειπια».