Απίστευτη επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν: «Εσύ είσαι εγκεφαλικά νεκρός»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σφοδρή, άνευ προηγουμένου, επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν για τα σχόλιά του για το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι αν κάποιος πάσχει από «εγκεφαλικό θάνατο» αυτός είναι ο Γάλλος πρόεδρος!

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Μακρόν στον Economist όταν υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου» και ότι η Τουρκία δεν μπορεί να περιμένει αλληλεγγύη από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, την ώρα που εξαπολύει επίθεση στη Συρία

«Απευθύνομαι από την Τουρκία στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και θα το ξαναπώ στο ΝΑΤΟ. Πήγαινε πρώτα να κοιτάξεις τον δικό σου εγκεφαλικό θάνατο. Αυτές οι δηλώσεις δεν ταιριάζουν παρά σε αυτούς του είδους σου που είναι σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου», συνέχισε ο Ερντογάν στην ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

Τα σχόλια του Ερντογάν ενισχύουν τις εντάσεις πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, όπου ο Τούρκος πρόεδρος θα συζητήσει μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του, τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον Βρετανό πρωθυπουργό Τζόνσον τις εξελίξεις στη Συρία.

«Κανένας δεν σου δίνει προσοχή. Έχεις ακόμα μια πλευρά ερασιτέχνη, άρχισε κάνοντας κάτι γι’ αυτό», είπε ο Ερντογάν μιλώντας για τον Μακρόν. «Όταν είναι να κομπάσεις, ξέρεις πολύ καλά να το κάνεις. Αλλά όταν είναι να δώσεις στο ΝΑΤΟ τα χρήματα που του οφείλεις, αυτό είναι κάτι άλλο».

«Είναι τόσο άπειρος! Δεν ξέρει τι είναι ο αντιτρομοκρατικός αγώνας, γι’ αυτό τα κίτρινα γιλέκα έχουν κυριεύσει τη Γαλλία», είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Χειρονομήστε όσο θέλετε, στο τέλος θα αναγνωρίσετε την ορθότητα του αγώνα μας εναντίον της τρομοκρατίας» κατέληξε ο Τούρκος Πρόεδρος