Γαλλία: Σχεδιάζεται νομοθέτημα για την κατάργηση της Black Friday

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στη Γαλλία κατά των εκπτώσεων της Black Friday,  με ομάδα βουλευτών να προτείνουν την κατάργησή τους. Μάλιστα, ομάδα ακτιβιστών επιχείρησαν να  μπλοκάρουν την είσοδο μιας αποθήκης της Amazon κοντά στο Παρίσι. Πρόκειται για ακτιβιστές της οικολογικής οργάνωσης «Φίλοι της Γης», οι οποίοι μπλόκαραν με παλιά ψυγεία, φούρνους μικροκυμάτων και άχυρα την είσοδο αποθήκης της Amazon στο Μπρετινί συρ Ορτζ κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Amazon: Σταμάτησε την επέκταση και την υπερπαραγωγή για το κλίμα και τις δουλειές».

Η πρώην υπουργός οικολογίας της χώρας, Ντελφίν Μπατό, κατέθεσε πρόταση που πέρασε από επιτροπή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και θα συζητηθεί στην ολομέλεια στις 9 Δεκεμβρίου με θέμα την κατάργηση της Black Friday, η οποία έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο, αν και προήλθε από την αμερικανική γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Η πρώην υπουργός ισχυρίστηκε ότι,  η Black Friday «δίνει ώθηση στον υπερκαταναλωτισμό, προκαλεί κυκλοφοριακό χάος με συνακόλουθη ρύπανση του περιβάλλοντος».

Η ηγεσία της Fevad που είναι η Ένωση εμπόρων που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, χαρακτήρισε «γελοία» την πρόταση για την κατάργηση της Black Friday υποστηρίζοντας ότι εμποδίζει τον κόσμο να επωφεληθεί από τις εκπτώσεις.