Λονδίνο: Βίντεο από την επίθεση κατά δύο ομοφυλόφιλων γυναικών σε λεωφορείο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σοκ προκάλεσε σε δικαστήριο της Βρετανίας το βίντεο από την επίθεση που δέχθηκαν δύο ομοφυλόφιλες γυναίκες από ομάδα νεαρών σε λεωφορείο στο Λονδίνο επειδή αρνήθηκαν να φιλήσουν η μια την άλλη.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 30 Μαΐου σε νυχτερινό δρομολόγιο λεωφορείου στο Κάμντεν. Η 28χρονη Μελάνια Γκέιμονατ και η φίλη της Κριστίν Χάνιγκαν ήταν στο πάνω όροφο του διώροφου λεωφορείου.

Στο βίντεο φαίνονται οι νεαροί δράστες να ζητούν από τις δύο γυναίκες να προχωρήσουν σε σεξουαλικές πράξεις με αυτές να αρνούνται. Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται η Χάνιγκαν να κατευθύνεται προς έναν από τους νεαρούς ο οποίος της έχει πάρει την τσάντα.

Τότε ο νεαρός αρχίζει να γρονθοκοπεί και την Χάνιγκαν αλλά και την Γκέιμονατ που έσπευσε προς βοήθειά της.

«Δεν ξέρω αν μπορώ να μιλήσω για επίθεση μίσους αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οι νεαροί έβαλαν στόχο το ζευγάρι και συμπεριφέρθηκαν απρεπώς» είπε η δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση.

Οι τρεις νεαροί κατηγορούμενοι, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών παραδέχθηκαν ότι απείλησαν τις δύο γυναίκες και ότι, μεταξύ άλλων, τους πέταξαν και λεφτά αν και οι δύο εξ αυτών γελούσαν στη θέα του βίντεο.

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.