Ο δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου είναι με 42 ψήφους παραπάνω από τον δεύτερο υποψήφιο, ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου έλαβε 202 ψήφους, έναντι 160 του κ. Κυρίζογλου, ενώ ακολουθούν ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Καρνάβος με 146 και ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κούκας με 143.
Να σημειωθεί πως Παπαστεργίου και Κυρίζογλου ήταν από κοινού υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ που πέτυχε σαρωτική νίκη. Συγκεκριμένα η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, απέσπασε 325 ψήφους και 19 έδρες. Στη δεύτερη θέση η παράταξη του ΚΙΝΑΛ «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», με επικεφαλής τον Παύλο Γερουλάνο συγκέντρωσε έξι έδρες. Στην τρίτη θέση η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, που έλαβε 45 ψήφους και 3 έδρες. Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» με αιρετούς από τον χώρο της κεντροαριστεράς και επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκαιας -Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη έλαβε 33 ψήφους και 2 έδρες.
Βάσει της συμφωνίας που είχε προηγηθεί στο εσωτερικό της ΝΔ και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο γαλάζιων δημάρχων, επικεφαλής της ΚΕΔΕ θα οριζόταν αυτός που θα λάμβανε τις περισσότερες ψήφους. Έτσι, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν, ο κ. Παπαστεργίου θα προταθεί από την πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» στη συνεδρίαση του Σώματος για την προεδρία της Ένωσης.
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: «Διεξήχθη ένας σκληρός αλλά δίκαιος προεκλογικός αγώνας, καθώς και μια υποδειγματική εκλογική διαδικασία. Η Αυτοδιοίκηση έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να περάσει στην επόμενη ημέρα».
Συνολικά ψήφισαν 511 σε σύνολο εγγεγραμμένων 528 και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 510.Ο απελθών πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νυν περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, χαρακτήρισε «μεγάλη νίκη της Αυτοδιοίκησης» την επικράτηση της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι».
Στο 31μελές ΔΣ της ΚΕΔΕ συμμετέχει χωρίς εκλογή και ο εκάστοτε δήμαρχος Αθηναίων.