Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι το συνέδριο της ΝΔ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του δέκατου τρίτου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ στην Αθήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την καταληκτική του ομιλία, χαρακτήρισε το συνέδριο “σύγχρονο κι εποικοδομητικό”, ωστόσο, όπως συνηθίζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν προέβη σε κάποιες “εντυπωσιακές” ανακοινώσεις.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε “υπερήφανος” για την πρόσφατη πορεία του κόμματος αλλά και για τα όσα, τόσο γρήγορα, έχει πετύχει η Κυβέρνηση του. Χαρακτηριστική η “απάντηση” του σε σύνεδρο , ο οποίος φέρεται να είπε πως “Συνέδριο χωρίς εσωκομματικές διαδικασίες είναι σαν κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ”. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επικρότησε τη συγκεκριμένη περιγραφή, προσθέτοντας: “Και μπουζούκια χωρίς τσιγάρο, μπορώ να σας πω”.

Μόνες, ουσιαστικές ειδήσεις η αίτηση ” καταδίκης της Τουρκικής προκλητικότητας ” από το ΝΑΤΟ, στην οποία θα προχωρήσει η Ελλάδα στην επικείμενη σύνοδο της Βορειοατλαντικης Συμμαχίας και οι “στοχευμένες οικονομικές ενισχύσεις” που θα δώσει το Υπουργείο Οικονομικών πριν τα Χριστούγεννα.

Στην κυβερνώσα παράταξη εμφανίζονται απόλυτα ικανοποιημένοι από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης, θεωρώντας παράλληλα το συνέδριο ακόμα μια ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγει πιο δυνατός και να πάρει το πράσινο φως που ζητά για τη φυγή προς τα εμπρός.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, η Νέα Δημοκρατία έχει αυτή τη στιγμή τα υψηλότερα ποσοστά της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη, η κυβέρνηση απολαμβάνει μεγάλα ποσοστά αποδοχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υψηλότατα ποσοστά δημοφιλίας και ουδείς τον αμφισβητεί. Όλα αυτά, κατά τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, συντελούν στις συνθήκες ώστε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας «να προχωρήσει στις αναγκαίες κινήσεις εκσυγχρονισμού και να δείξει ότι οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρά στην κοινωνία δεν αφήνουν ανέγγιχτο και το κόμμα του».

Το φρέσκο πρόσωπο του κόμματος, που θέλουν να αναδείξουν στην Πειραιώς, αποτυπώθηκε και σε συγκεκριμένες δράσεις, στο περιθώριο του συνεδρίου, από τους κάδους ανακύκλωσης και τις θεματικές συζητήσεις με εισηγητές ευρύτερου φάσματος, ως τον χθεσινό νυχτερινό αγώνα δρόμου για τη συγκέντρωση χρημάτων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Μία επιλογή από τις σημερινές ομιλίες, μαζί με αυτήν του πρωθυπουργού βρίσκονται στο βίντεο που ακολουθεί.