Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Συγγνώμη Ελλάδα που λέω ακόμη «Μακεδονία»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο κ. Τσούσουγλου, υπουργός Εξωτερικών, επέστρεψε στον όρο «Μακεδονία» ο Τούρκος, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει για άλλη μια φορά την Ευρώπη ότι δεν τήρησε την υποσχέση της έναντι μιας υποψήφιας χώρας, παρότι αυτή άλλαξε μέχρι και την ονομασία της.

Όπως αναφέρει ο sigmalive.com, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παρενέβη ακόμη στην ένταξη της Σκωτίας στην ΕΕ, ζήτησε και τα … μεταφέρθηκαν από τη Βρετανία επειδή αρνήθηκαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων στη Σκόπια.

«Κύριε πρέσβη της Μακεδονίας, ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που ακόμα λέω« Μακεδονία ». Γιατί; Γιατί άλλαξατε το όνομά σας. Γιατί άλλαξατε το όνομά σας; Για να γίνετε εταίρος στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσετε τις διαπραγματεύσεις και τις διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. Εμείς ως ΝΑΤΟ κρατήσαμε το λόγο μας και σας προσκαλέσαμε. Δυστυχώς, η Ε.Ε. δεν κατάφερε να τηρήσει το λόγο της και δεν έλαβε πρόσκληση για ένταξη στις διαπραγματεύσεις », δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του στο διεθνές πανεπιστήμιο διπλωματών και επιχειρηματιών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε στο τέλος τον αντιπρόσωπο των Σκοπίων στο Άγκυρα, Ζβόνκο Μουτσουούνσκι για τη συνεργασία και την συνδρομή που παρέχει στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ: sigmalive