Κρύο σε όλη τη χώρα – Που θα χιονίσει

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Άκρως χειμερινό είναι το σκηνικό του καιρού με την θερμοκρασία να έχει σημειώσει “κατακόρυφη” πτώση και ήδη τα πρώτα κρύα έκαναν την εμφάνισή τους. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι βόρειες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο,  η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει και άλλο, ενώ θα πέσουν χιόνια σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.  Όπως αναφέρει, έρχεται χειμώνας για 30 ώρες.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου στο Facebook, για τον καιρό

«Να προετοιμάζεται η Βόρεια Ελλάδα για την πρώτη χιονόπτωση για φέτος! Από την Τρίτη το βράδυ θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης. Ειδικά σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από αργά το βράδυ της Τρίτης και μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη.

Εκτιμάται ότι ειδικά των νομών Πιερίας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης ίσως πρόσκαιρα έχουμε ακόμη και εκπλήξεις αν υπάρξει “συγχρονισμός” του υετού (βροχής – χιόνι) με την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών.

Ίδιες εκπλήξεις αναμένονται και στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και ίσως και Καβάλας, δηλαδή πιθανές ενδεχόμενες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ημιορεινά (ενδεικτικά πάνω από τα 200-300 μέτρα). Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα το κρύο θα γίνει αισθητό την Τετάρτη και θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και χιόνια που περιοριστούν μόνο στα ορεινά.

Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν πολύ στα βόρεια, θα ξυρίζει όπως λέμε και εν συνεχεία οι βοριάδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα μέσα στην Τετάρτη. Η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο την Τετάρτη θα αγγίζει τα 7 μποφόρ και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ αντίστοιχα».

Ο καιρός σήμερα

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά αναμένονται για τη Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες, πρόσκαιρα τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.