Οι ισχυρότερες τράπεζες του πλανήτη – Στο “top 5” κυρίως κινεζικές!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η ένταση ΗΠΑ -Κίνα σηματοδοτεί και το “παιχνίδι κυριαρχίας” στην παγκόσμια οικονομία. Αναμφισβήτητα, οι ισχυροί της γης, διαθέτουν και τις πιο δυνατές τράπεζες του πλανήτη, οι οποίες διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους περιουσιακά στοιχεία πολλών τρισεκατομμυρίων!

Ο ιστότοπος TheRichest  δημοσιοποίησε την λίστα με τις δέκα ισχυρότερες τράπεζες του κόσμου,  οι οποίες φυσικά είναι κυρίως Κινεζικές και αμερικανικές. Πάντως, στην πρώτη πεντάδα φιγουράρουν μόνο κινεζικές τράπεζες!

Η νούμερο ένα πλουσιότερη τράπεζα του κόσμου είναι κινεζική  και πρόκειται για την ICBC( Industrial and Commerce Bank of China). Ξεκίνησε την λειτουργία της το 1984 και διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 4,02 τρισ. δολαρίων.

Δεύτερη ισχυρότερη τράπεζα είναι η China Construction Bank, η οποία  ιδρύθηκε το 1954 και διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,7 τρισ. δολαρίων.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Agricultural Bank of China , με περιουσιακά στοιχεία ύψους  3,26 τρισ. δολαρίων. Διαθέτει  24.000 υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο, όπως  Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Χονγκ Κονγκ , Φρακφούρτη.

Στην τέταρτη θέση φιγουράρει η Bank of China,  με περιουσιακά στοιχεία στα 3,09 τρισ. δολάρια.

Στην πέμπτη θέση συναντάμε μία αμερικανική τράπεζα, την  Jp Morgan Chase με περιουσιακά στοιχεία ύψους  2,6 τρισ. δολαρίων.  Πρόκειται για την  μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ με έδρα την Νέα Υόρκη και με διεθνή δραστηριότητα σε πάνω από 100 χώρες του κόσμου.