Σάλος στη Γαλλία με το εξώφυλλο του Charlie Hebdo

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού Charlie Hebdo, το οποίο φιλοξενεί ένα σκίτσο με τον Εμανουέλ Μακρόν να κάθεται μπροστά από ένα σκεπασμένο με τη γαλλική σημαία, φέρετρο, με λεζάντα «Εντάχθηκα στον στρατό για να ξεχωρίσω από το πλήθος».

Πρόκειται για μία ατάκα που χρησιμοποιεί ο γαλλικός στρατός για να προσελκύσει νέους στρατιώτες, ενώ η εικόνα με το φέρετρο που συμβολίζει τον θάνατο των 13 Γάλλων στρατιωτών που σκοτώθηκαν από πτώση ελικοπτέρου στο Μάλι κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Το εξώφυλλο αυτό, έρχεται μόλις μία ημέρα πριν την κηδεία των 13 θυμάτων και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν “φωτιά”!

Ο εκδότης του περιοδικού υπερασπίστηκε την δουλειά των συντακτών του, αναγνωρίζοντας ωστόσο τη σημασία του έργου που επιτελεί ο στρατός της Γαλλίας.

Ο επικεφαλής των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, Τιερί Μπουρκάρντ, δήλωσε την οργή του και όπως είπε:
«Είμαι εξοργισμένος και αδυνατώ να καταλάβω το νόημα των σκίτσων του Charlie Hebdo» έγραψε στο Twitter. Μάλιστα, ο Μπουρκάρντ έστειλε επιστολή στο περιοδικό, κατηγορώντας το πως αμαυρώνει το πένθος των οικογενειών των θυμάτων.