Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τον δρόμο για τη βουλή, παίρνει το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο σήμερα αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα με περισσότερους από 200 βουλευτές, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, «να μεταβάλει έστω και την ύστατη στιγμή τη θέση του και να πάψει, όπως είπε χαρακτηριστικά, να έχει τα φοβικά σύνδρομα απέναντι στους Έλληνες του εξωτερικού».

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι είναι αποκλειστική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «πριν τις εκλογές έχουμε πει ότι θέλουμε να το λύσουμε στο πρώτο διάστημα της κυβερνητικής μας θητείας, άρα πιστεύω ότι μέσα στο 2020 μπορεί να ψηφιστεί».

Επιπλέον, ο Τάκης Θεοδωρικάκος συμπλήρωσε ότι οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο δεν αφορούν και τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Εμείς έχουμε δεσμευτεί για σύστημα που θα διασφαλίζει την κυβερνητική σταθερότητα», είπε.