Σύγκρουση Τραμπ-Μακρόν on camera (video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Mπροστά στις κάμερες ξεκίνησε η κόντρα μεταξύ των δύο ηγετών Μακρόν και Τραμπ κατά τη συνάντησή τους στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Η ένταση μεταξύ τους ήταν εμφανέστατη, ενώ νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε εξαπολύσει επίθεση σε βάρος του Μακρόν για τα σχόλιά του περί «εγκεφαλικά νεκρού ΝΑΤΟ».

«Πιστεύω ότι είναι πολύ προσβλητικό», τόνισε ο Τραμπ. Πρόκειται για ένα σχόλιο «πολύ πολύ κακό προς τις 28 χώρες».
Ο Τραμπ επεσήμανε ακόμη ότι κατά τη γνώμη του η Γαλλία ίσως αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, κάτι που του προκαλεί έκπληξη καθώς, όπως ο ίδιος πιστεύει, η χώρα αυτή έχει περισσότερη ανάγκη από προστασία από οποιαδήποτε άλλη.

«Βλέπω τη Γαλλία να αποχωρεί. Τον κοιτώ και λέω ότι χρειάζεται προστασία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και τον βλέπω να αποχωρεί. Οπότε αυτό με εκπλήσσει λίγο», επεσήμανε. Και πέταξε νέες μπηχτές για τη διακυβέρνηση του Γάλλου προέδρου, σχολιάζοντας «το πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας» στη Γαλλία, τις κακές επιδόσεις της οικονομίας της, αλλά και τις ταραχές από τα «Κίτρινα Γιλέκα». Ενώ δεν παρέλειψε να επικρίνει και την υιοθέτηση από το Παρίσι ενός «ψηφιακού φόρου» που θα πλήξει ιδιαίτερα τους αμερικανικούς κολοσσούς του Διαδικτύου, κίνηση για την οποία ετοιμάζει αντίποινα.

Κορυφώθηκε η ένταση Τραμπ-Μακρόν κατά τη συνάντησή τους

Την αντίδραση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε μία φράση του Αμερικανού πρόεδρου στη συζήτηση που είχαν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του για το Ισλαμικό Κράτος. Αφού ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε ότι το ISIS έχει ηττηθεί απευθύνθηκε στον Μακρόν λέγοντας του «θα ήθελες μερικούς καλούς μαχητές του ISIS; Θα μπορούσα να στους δώσω. Μπορείς να διαλέξεις όποιον θέλεις».

Ο Μακρόν αντέδρασε άμεσα και φρόντισε να το δείξει στον Αμερικανό πρόεδρο. «Ας είμαστε σοβαροί», είπε ο Γάλλος πρόεδρος και εξήγησε ότι οι μαχητές του ISIS που προέρχονται από την Ευρώπη είναι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του συνολικού προβλήματος, καθώς όπως σημείωσε κυρίως οι μαχητές του ISIS προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή.