Την αποπομπή Διαμαντάρη ζητά ο Σύριζα για το θέμα με τις σπουδές από το Columbia

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την αποπομπή του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαμαντάρη, αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού, ζητά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης για το θέμα με τον τίτλο σπουδών από το Columbia.

«Ο υφυπουργός κ. Διαματάρης ομολόγησε ότι ουδέποτε πήρε πτυχίο από το Columbia, όπως ψευδώς ανέφερε στο βιογραφικό του» σχολίασε ο κ. Χαρίτσης, προσθέτοντας:

«Η μόνη αριστεία που επιδεικνύει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι στην κοροϊδια των πολιτών περί «αξιοκρατίας». Εκεί ομολογουμένως αριστεύει».

Και καταλήγει: «Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: θα περιμένει πολύ ακόμα για να αποπέμψει τον υφυπουργό του ο κ. Μητσοτάκης;»

Να σημειωθεί ότι ο κ. Διαμαντάρης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός και προέβη παράλληλα σε δήλωση με την οποία παρέχει τις απαιτούμενες διευκρινίσεις.

Ειδικότερα, η δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών.

Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».