Τράπεζα Πειραιώς: Απολύσεις εργαζομένων της πρώην RBU 

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε απολύσεις των εργαζομένων της μονάδας RBU οι οποίοι δεν αποδέχτηκαν να μεταβούν στην Intrum Hellas προχωρά η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς αφού εξάντλησε όλες τις εναλλακτικές. Χθες, το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας ενέκρινε τη λύση των συμβάσεων εργασίας 24 εργαζομένων του πρώην RBU.

Ο κίνδυνος της απόλυσης είχε καταστεί ρητώς σαφής στους εργαζόμενους από τη διοίκηση της Τράπεζας κατά τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις τους ενόψει των εξελίξεων στο μέτωπο της διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

Παράλληλα, η Τράπεζα, πέραν των κινήτρων που πρόσφερε στους εργαζόμενους για τη μετάβασή τους στο νέο σχήμα της Intrum Hellas που ανέλαβε τις εργασίες του RBU, έδωσε εναλλακτικές απασχόλησης στους εργαζόμενους που θέλησαν να παραμείνουν στην Τράπεζα, έστω και αν το αντικείμενό τους είχε καταργηθεί.

Για όλο το πλαίσιο, τόσο των όρων μετάβασης των εργαζομένων στην Intrum Hellas, όσο και ενημέρωση για τις εναλλακτικές που θα είχαν όσοι δεν αποδέχονταν τη μετακίνησή τους, είχε προηγηθεί συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με την ΟΤΟΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρ. Μεγάλου, είχε καλέσει εγκαίρως όσους εργαζόμενους της RBU δεν είχαν αποδεχτεί την πρόσκληση μετάβασής τους στην Intrum Hellas, “να το πράξουν αξιολογώντας το μέλλον και τις επαγγελματικές τους προοπτικές, καθώς η Τράπεζα θα επανεξετάσει τη στάση της, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εναλλακτικές επιλογές, με γνώμονα την πλήρη λειτουργία της νέας εταιρείας”.

Χθες, ωστόσο, οι απολύσεις των 24 εργαζομένων της πρώην RBU προκάλεσαν αντιδράσεις από την ΟΤΟΕ, η οποία με ανακοίνωσή της, προειδοποίησε για κινητοποιήσεις στον κλάδο. Η ΟΤΟΕ είχε συναντηθεί προηγουμένως με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστο Μεγάλου, με αντικείμενο την πορεία και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εφαρμογής της συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς – ΟΤΟΕ – Συλλόγου Τράπεζας Πειραιώς που αφορά στη διαχείριση των κόκκινων δανείων της Τράπεζας.

Ο κ. Μεγάλου δήλωσε στην ΟΤΟΕ ότι η Τράπεζα Πειραιώς εξάντλησε κάθε δυνατότητα εναλλακτικής αξιοποίησης και τοποθέτησης των 150 εργαζόμενων που παρέμειναν στην Τράπεζα.

Κατόπιν αυτού, ενημέρωσε ότι υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση για 24, καταρχήν, απολύσεις, που ήδη υλοποιείται και κάλεσε την ΟΤΟΕ να αναζητηθούν από κοινού εναλλακτικές λύσεις για τους υπόλοιπους.

Ζητώντας την ανάκληση των 24 απολύσεων, η ΟΤΟΕ έχει προγραμματισμένες συναντήσεις σήμερα στη Βουλή με την εκπρόσωπο και υπεύθυνη του ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακά θέματα, Έφη Αχτσιόγλου, με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Στεργίου, στα γραφεία του κόμματος.