Celestyal Crystal: Ξεκινούν τα χειμερινά δρομολόγια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Σημαντικοί tour operators από την Κίνα καθώς και φορείς του τουρισμού και της κρουαζιέρας έδωσαν το παρών σε ειδική  εκδήλωση στο Celestyal Crystal, ενόψει του νέου χειμερινού δρομολογίου κρουαζιέρας με την ονομασία «Εκλεκτό Αιγαίο», οι οποίοι τόνισαν την συμβολή της κρουαζιέρας στην ελληνική οικονομία.

Η Celestyal Cruises, βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, προχώρησε στην  επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και γίνεται το επίκεντρο της στρατηγικής της φιλοσοφίας, πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση στο ,

Στην εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμμετοχή 20 σημαντικών Κινέζων tour operators, στην κρουαζιέρα «Εκλεκτό Αιγαίο», προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το νέο δρομολόγιο της εταιρείας, παρευρέθησαν πλήθος επίσημων προσκεκλημένων.

Σημειώνεται ότι το νέο δρομολόγιο  περιλαμβάνει προορισμούς όπως Κωνσταντινούπολη,  Τσανάκαλε (Αρχαία Τροία), Βόλο (Μετέωρα), Κρήτη – Ηράκλειο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, κος Κρις Θεοφιλίδης, όπου και καλωσόρισε θερμά τους εκλεκτούς καλεσμένους, τονίζοντας τις συντονισμένες κοινές προσπάθειες με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Υπουργείο Τουρισμού για την επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, για τα νέα χειμερινά δρομολόγια της εταιρείας, καθώς εκτός από το «Εκλεκτό Αιγαίο», ξεκινά για ένα μήνα η νέα κρουαζιέρα «3 Ήπειροι» με προορισμούς, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τη Λευκωσία, τη Ρόδο και το Κουσάντασι.

Το παρών έδωσε και ο Υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης, οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά «Ο θαλάσσιος τουρισμός και η κρουαζιέρα αποτελούν προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση», επισημαίνοντας ταυτόχρονα την βούληση για ανάπτυξη του κλάδου της καθώς η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός λόγω της πολυνησίας της.

Παράλληλα, η κα Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του ΕΟΤ, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Είναι σημαντικές οι συνέργειες για την κοινή προώθηση του ελληνικού τουρισμού και της κρουαζιέρας, ο ΕΟΤ είναι ανοιχτός σε προτάσεις που θα ενισχύσουν την ελληνική κρουαζιέρα περαιτέρω».

Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε ο νέος Πρόεδρος της Cosco/Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, κος YU Zenggang, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι μια πολύ θετική πρωτοβουλία από την Celestyal Cruises. Η Λιμενική Αρχή του Πειραιά ενθαρρύνει τις ενέργειες που στοχεύουν στην επέκταση της περιόδου κρουαζιέρας και είναι έτοιμη να καλωσορίσει περισσότερα κρουαζιερόπλοια, 365 ημέρες το χρόνο», ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη αύξησης Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το νούμερο των επισκεπτών από την Κίνα είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τον πληθυσμό της, ενώ προκύπτει η ανάγκη περισσότερων απευθείας πτήσεων μεταξύ των δυο χωρών, παράλληλα έκανε λόγο για τα σχέδια της Cosco με στόχο την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, έτσι ώστε να συμπεριληφθεί στα 3 κορυφαία λιμάνια της Μεσογείου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης και οι εξής: WENG Lin, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, Θεοδώρα Ρήγα, Διευθύντρια του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μάρκετινγκ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, Αθανάσιος Λιάγκος, Μέλος του ΔΣ ΟΛΠ, Θεόδωρος Κόντες, Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, και Βασίλειος Πολίτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ και εκ μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας κος Ισάκογλου Νικόλαος, Αρχιπλοίαρχος Διευθυντής ΔΝΕΡ.