Φόρουμ Κύπρου – Ελλάδας για τα Επενδυτικά ταμεία και την Ναυτιλία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κύπρου σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος διοργανώνουν, στις 10 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, επενδυτικό φόρουμ με θέμα: “Επενδυτικά ταμεία και Ναυτιλία – Συνεργασία για το μέλλον μας”.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των Ελλήνων επιχειρηματιών για τις προοπτικές και τις δυνατότητες που παρουσιάζει η συνεργασία με ανάλογες επιχειρήσεις από την Κύπρο σε θέματα Επενδυτικών Ταμείων και Ναυτιλίας.

Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά στον κλάδο ενδιαφέροντος τους, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες εκπροσώπησης.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα προγραμματιστούν με τη στήριξη του Enterprise Europe Network, επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα όπως διαχείριση πλοίων, ναυτιλιακή τεχνολογία, εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού, χρηματοοικονομικές και νομικές υπηρεσίες, κ.α.

Βασικός ομιλητής του Φόρουμ θα είναι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Ηροδότου, ενώ την έναρξη των εργασιών θα κάνουν με ομιλίες τους, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδος κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Για την εκδήλωση έχουν προβλεφθεί δυο ξεχωριστά πάνελ, ένα με θέμα τα Επενδυτικά Ταμεία στο οποίο θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Σχεδίων – CIFA κ. Ανδρέας Γιασεμίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ENTERPRISE GREECE κ. Γεώργιος Φιλιόπουλος, το Μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Τρεππίδη, κ. Γιώργος Π. Νικολάου, και ένα με θέμα τη Ναυτιλία, στο οποίο θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις τους: ο κ. Πέτρος Αχτύπης από την Prevention at Sea Ltd, ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης από την XRTC Business Consultants και ο κ. Φάνης Ματσόπουλος από την Universal Carriers.