Η Ferrari του Schumacher πωλήθηκε έναντι 5.9 εκατ. ευρώ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ένα από τα μονοθέσια της F1 με την μεγαλύτερη ιστορία, η Ferrari F2002, δημοπρατήθηκε από τον οίκο RM Sotheby’s στο Άμπου Ντάμπι. Το αυτοκίνητο, ήταν αυτό, που οδήγησε ο Michael Schumacher σε πολλές νίκες ατά τη διάρκεια της σεζόν της Formula 1 του 2002 και βρήκε νέο αγοραστή για 5.962.000 ευρώ

Ο Schumacher οδήγησε την F2002, (αριθμός πλαισίου 219) στη νίκη στο Γαλλικό, Αυστριακό, και το Grand Prix του Σαν Μαρίνο την χρονιά του 2002. Μάλιστα στο Γαλλικό Grand Prix εξασφάλισε το πέμπτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Formula 1.

Το μονοθέσιο οδήγησε για πρώτη φορά ο Rubens Barrichello κατά τη διάρκεια των δοκιμών πριν από την έναρξη της σεζόν στο Circuit de Barcelona-Catalunya στην Ισπανία και έκανε το αγωνιστικό ντεμπούτο του στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο στα μέσα Απριλίου. Κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών ο Barrichello «έγραψε» τον δεύτερο χρόνο με το «219» ενώ ο Schumacher πέτυχε την pole position με την Ferrari F2002 με αριθμό πλαισίου «no. 220». Το περίεργο ήταν πως η Scuderia άλλαξε τα αυτοκίνητα για τον αγώνα, με τον Schumacher να οδηγεί την 219 στη νίκη.

Μετά το τέλος της σεζόν, η Ferrari πούλησε το αυτοκίνητο σε έναν Ιάπωνα συλλέκτη ο οποίος αγόρασε επίσης και το «no. 220». Το αυτοκίνητο πωλήθηκε το 2012 με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, πριν από την δημοπρασία της RM Sotheby’s στο Abu Dhabi. Ο κινητήρας και η μετάδοση του μονοθέσιου θα ανακατασκευαστούν πλήρως από τη Ferrari με το κόστος να το καλύπτει ο πωλητής. Όταν ολοκληρωθεί όλη η εργασία, η F2002 θα παραδοθεί στον νέο ιδιοκτήτη της στο Fiorano.