Σε εξέλιξη το τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη διπλωματική σύμβουλο, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, όντας έτοιμος να θέσει στο τραπέζι της συζήτησης τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

“Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες”, επισήμανε ο πρωθυπουργός σε στενούς συνεργάτες του λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης,  τη στιγμή που η κυβέρνηση τονίζει ότι η στάση της Τουρκίας οδηγεί στη διπλωματική της απομόνωση. 

Το ραντεβού των δύο ηγετών πήγε λίγο πιο πίσω, λόγω του γεύματος που παρέθεσε ο Τραμπ σε ηγέτες και στο οποίο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο καθυστέρησε.

Στο γεύμα του Τραμπ συμμετείχαν οι αρχηγοί κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες, που έχει θέσει το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές τις χώρες και για αυτό μετέχει ο κ. Μητσοτάκης. Οι υπόλοιπες χώρες είναι οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Εσθονία, η Βρετανία, Λετονία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Πολωνία.

Το tweet του Νίκου Δένδια

«Στη συνάντηση του Έλληνα Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της επετειακής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στο Λονδίνο», έγραψε ο Νίκος Δένδιας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.