Απογοητευμένοι οι Αθηναίοι από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Βασ. Σοφίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την απογοήτευσή τους για τον εικονιζόμενο χριστουγεννιάτικο στολισμό της λεωφόρου Βασ. Σοφίας εκφράζουν δεκάδες χρήστες στα social media παρομοιάζοντας τον με τα φώτα από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε για να σκοτώσουμε έντομα!

Πρόκειται για παράλληλες λάμπες που εκπέμπουν ένα θολό γαλάζιο φως, το οποίο δεν αποπνέει ζεστασιά ούτε παραπέμπει σε γιορτινή ατμόσφαιρα. Ακόμη και η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Α. Λατινοπούλου σχολίασε με tweet τη διαφορά ανάμεσα στον φτωχό και παράδοξο αυτό στολισμό της Αθήνας με τον στολισμό της Βαρκελώνης.

Στο Twitter οι περισσότεροι τα έβαλαν με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ευθύνεται για τον φωτισμό της Βασ. Σοφίας. Ο κ. Μπακογιάννης ανέθεσε τον στολισμό της Αθήνας, για τα φετινά Χριστούγεννα, σε 19 ιδρύματα, φορείς, εταιρείες, σωματεία, τα οποία έσπευσαν να «υιοθετήσουν» κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και να αναλάβουν τον φωτισμό τους.

Στόχος του δημάρχου ήταν τα Χριστούγεννα του 2019 και το πέρασμα στο 2020 να είναι πιο λαμπερά από ποτέ. Αλλά το αποτέλεσμα, στην Βασ. Σοφίας δεν ήταν το αναμενόμενο.

Στην πραγματικότητα, την ευθύνη για τον στολισμό της Βασ. Σοφίας έχει αναλάβει το Ίδρυμα Ωνάση το οποίο κάνει την πιο μεγάλη παρέμβαση και έχει αναλάβει τη διαδρομή από το Hilton ως το Σύνταγμα πάνω στον άξονα της Βασιλίσσης Σοφίας.