Κοινωνικό μέρισμα: Σήμερα ανακοινώνονται ποσά και δικαιούχοι

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σήμερα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Αυτό προανήγγειλε και η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η ίδια μάλιστα χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη επιτυχία το ότι καταφέρνει η κυβέρνηση να δώσει το επίδομα δεδομένου ότι τον Μάιο το έδωσαν με τη μορφή της 13ης σύνταξης.

Αναφέρθηκε επίσης στις προτεραιότητες της επιδοματικής πολιτικής, φωτογραφίζοντας με τον τρόπο αυτό και τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος λέγοντας ότι αφορούν στα άτομα με αναπηρία, ενώ ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες θα γίνει ενημέρωση από το υπουργείο για τις πολιτικές του επόμενου διαστήματος, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί η στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη διανομή πριν από τα Χριστούγεννα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός οι δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνιοι άνεργοι, οι πολύτεκνες οικογένειες  και οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Εξάλλου η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε επίσης ότι κατατέθηκε το νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για το επίδομα γέννας. Το επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται είναι «καθαρά δημογραφικό και όχι προνοιακού χαρακτήρα επίδομα», τόνισε η υφυπουργός και επιβεβαίωσε πως θα δίνεται σε δύο δόσεις, το πρώτο κατά τον τοκετό και το δεύτερο έξι μήνες μετά. Ξεκαθάρισε, επίσης ότι το επίδομα γέννας θα δίνεται και στις ανασφάλιστες μητέρες.