Νοέμβριος: Άνοδος του οικονομικού κλίματος στις 107 μονάδες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ενισχύθηκε στις 107 μονάδες το Νοέμβριο ο δείκτης για το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα. Ο δείκτης που μετράται από το ΙΟΒΕ και αποστέλλεται στις Βρυξέλλες δείχνει ότι υπήρξε ώθηση από τη στάση των καταναλωτών, αλλά και από την πορεία του κλάδου υπηρεσιών.

Έτσι, τα νέα στοιχεία του ΙΟΒΕ που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Κομισιόν, αποτελούν ένα θετικό σήμα για την ελληνική οικονομία ενώ δίνουν καλή εικόνα για τη χώρα στους επενδυτές

Ειδικότερα ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 107 μονάδες των Νοέμβριο έναντι 106, 7 μονάδων τον Οκτώβριο, 107,2 μονάδων τον Σεπτέμβριο και 108,4 μονάδων στις οποίες είχε σκαρφαλώσει τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το οικονομικό κλίμα ενισχύθηκε από τον κλάδο των υπηρεσιών αλλά και από την έρευνα συγκυρίας μεταξύ των καταναλωτών. Οριακή διόρθωση παρατηρήθηκε στα πεδία των κατασκευών, της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για αυτό το μήνα θα γίνουν σε λίγες μέρες (4/12). Στο τελευταίο δελτίο ο ΙΟΒΕ επισήμαινε ότι η η ελαφριά διόρθωση είχε σχέση με την έντονη ανοδική πορεία των τελευταίων μηνών, και με μία μικρή αναδίπλωση των αντίστοιχων προσδοκιών.