Σταϊκούρας: «Η μεσαία τάξη έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

H μείωση της φορολόγησης αποτελεί  ο βασικός άξονας  της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα  δήλωσε από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως  είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός:  «Μειώνουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων, για όλες τις επιχειρήσεις, ενώ προβλέπεται ακόμη χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής για εργαζόμενους σε νεοφυείς επιχειρήσεις”.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην  ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, μέσω και της αύξησης του αφορολόγητου, στην προσέλκυση των άμεσων ξένων επενδύσεων, ενώ συμπλήρωσε ότι η  επανεκκίνηση κλάδων της οικονομίας θα γίνει με την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης, την ενίσχυση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τη μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου.

«Η μεσαία τάξη έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων», παραδέχθηκε ο κ. Σταϊκούρας για να συμπληρώσει ότι δεν έχουν τεθεί τα όρια της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε, επίσης, τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, κατά προτεραιότητα, όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, μέχρι «να καταργηθεί».