Απελάθηκε ο Πρέσβης της Λιβύης – Σε τρεις μέρες πρέπει να εγκαταλείψει την Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Persona non grata, κηρύχθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Λιβύης στην Αθήνα, καθώς δεν παρέδωσε το κείμενο της συμφωνίας εντός της προθεσμίας που του είχε τεθεί με αποτέλεσμα να επέλθει η επίσημη απέλαση του από την Ελλάδα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ο οποίος είχε καλέσει τον Λίβυο Πρέσβη να παραδώσει το κείμενο της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης μέχρι και σήμερα.

Σήμερα το πρωί, ο Πρέσβης της Λιβύης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, κηρύχθηκε persona non grata και του δόθηκε προθεσμία τριών ημερών για να εγκαταλείψει τη χώρα μας.

Όπως είναι ήδη γνωστό κατά το προηγούμενο διάστημα υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Λίβυο Πρέσβη στην οποία ο κ. Δένδιας είχε εκφράσει την ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης για τις τελευταίες εξελίξεις με πρωταγωνίστριες τη Λιβύη και την Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα Γκουαϊντέρ (Agila Saleh Issa Gwaider), που αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου της ελληνικής Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, με τον οποίο θα συναντηθούν στο Μέγαρο της Βουλής.

Τζέφρι Πάιατ: Προκλητικό το μνημόνιο

Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης καταδίκασε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω μνημόνιο «δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή. Δεν βοηθάει και είναι προκλητικό. Αυτές οι ενέργειες είναι αντίθετες προς το πνεύμα της συνεργασίας και σταθερότητας που οι ΗΠΑ θέλουν για την περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά.