Αλεξανδρούπολη-Μπουργκάς: Επανεξετάζεται η συνεργασία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Επίσημη επίσκεψη στον λιμένα του Μπουργκάς στη Βουλγαρία πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, και ο διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, συνοδεία υπηρεσιακών στελεχών, στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2019.

Η μετάβαση της Διοίκησης στο εξωτερικό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Sailing across the Black Sea (SaBS)», που υλοποιεί ως επικεφαλής εταίρος ο Οργανισμός με εταίρους τον αθλητικό, αλιευτικό όμιλο Glarus από το Μπουργκάς και το Διεθνές Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Ανάλυσης (ICSRPA) από το Μπατούμι της Γεωργίας.

Κατά τη διήμερη παραμονή της αποστολής στη Βουλγαρία, οι κ. Χατζημιχαήλ και Χατζηκωνσταντίνου πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με διευθυντικά στελέχη και port operators τόσο της αρχής του δημόσιου λιμένα όσο και της ιδιωτικής εταιρείας BMF, που διαχειρίζεται τις παραχωρήσεις του δυτικού τερματικού και του ανατολικού II, καθώς και με αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τη σημασία των δεσμών και της συνεργασίας των δύο λιμένων έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΟΛΑ Α.Ε. στην τοποθέτησή του κατά την έναρξη της τέταρτης τεχνικής συνάντησης των εταίρων του έργου, ενώ για την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Ο κ. Χατζημιχαήλ, σε σχετικές δηλώσεις του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η συνεργασία με τον λιμένα του Μπουργκάς μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να μας εξασφαλίσει το αναγκαίο στρατηγικό και οικονομικό βάθος σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη, όπως σημείωσα στην ομιλία μου στο πρώτο μέρος της συνάντησης των στελεχών μας με τους Βούλγαρους ομολόγους τους στο πλαίσιο του SaBS project. Για τον λόγο αυτόν θα ενισχύσουμε τους δεσμούς και τη συνεργασία με τις αρχές, τους port operators και τους χρήστες των terminals του λιμανιού του Μπουργκάς στη λογική της αμοιβαίας ωφέλειας».