«Όργιο» προπαγάνδας στον τουρκικό τύπο: Η Ελλάδα ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Λίγες ώρες μετά την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Αθήνα και την προκλητική αντίδραση του τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος κατηγόρησε την Αθήνα για ανώριμη συμπεριφορά στη διπλωματία, δημοσίευμα της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ» ήρθε να βάλει νέα  «φωτιά» στις ελληνοτουρκικές κάνοντας λόγο για σενάρια πολέμου.

Με ένα ακόμη προκλητικό δημοσίευμα, η Γενί Σαφάκ χαρακτηρίζει την Ελλάδα «θορυβώδη» γείτονα ενώ ισχυρίζεται ότι λόγω των τελευταίων εξελίξεων και τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες, η Αθήνα ενεργοποίησε το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 στην Κρήτη λόγω φόβου ότι θα δεχτεί επίθεση.

Τραβάει το «σκοινί» η Άγκυρα

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα έχει αρχίσει πλέον να εκτοξεύει απειλές κατά της Τουρκίας. «Από τον υπουργό Άμυνας (της Ελλάδας) μέχρι το αρχηγό του πολεμικού ναυτικού και κάποιοι πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία και άρχισαν να βγάζουν ιαχές πολέμου», γράφει η «Γενί Σαφάκ», υποστηρίζοντας ότι ο ελληνικός στρατός ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε ειδικές δυνάμεις και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο νησί.

Η εφημερίδα σημειώνει ακόμη πως «ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας και οι πολιτικοί συναγωνίζονται μεταξύ τους σε απειλές.

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο ελληνικός στρατός, λαμβάνοντας μέτρα εναντίον της Τουρκίας, ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε στο νησί πρόσθετες ναυτικές δυνάμεις, drones, πυρομαχικά και ειδικές δυνάμεις του στρατού», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η οποία επικαλούμενη μάλιστα ανώνυμο Τούρκο διπλωμάτη, που μίλησε στο «Αλ Τζαζίρα», ισχυρίζεται ότι η Τουρκία μπορεί να φτάσει ακόμη και σε πόλεμο, προκειμένου να απαντήσει σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή της ανατ. Μεσογείου.

«Πολεμική προετοιμασία»

Η τουρκική εφημερίδα σε μία προσπάθεια να υποστηρίξει όλα όσα αναφέρει για την Ελλάδα  και τις υποτιθέμενες «πολεμικές προετοιμασίες» της χώρας μας, επικαλείται μία σειρά αποσπασματικών δηλώσεων ελλήνων πολιτικών.

Μεταξύ αυτών του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ότι «είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο», του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού, Νίκου Τσούνη, «ό,τι και να κάνουμε, θα το κάνουμε μόνοι μας», καθώς και του πρώην υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, ότι «η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να φοβάται τους Τούρκους και να κάνει ό, τι πρέπει να κάνει».

Στο «στόχαστρο» της εφημερίδας μπαίνει και η απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Αθήνα και αναφέρει ότι στην Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία της «τρομοκρατικής οργάνωσης», όπως τη χαρακτηρίζει, του στρατάρχη Χαλιφά Χαφτάρ για συνομιλίες με Έλληνες αξιωματούχους.

«Όργιο προπαγάνδας»

Παράλληλα, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα περνώντας στην αντεπίθεση μετά τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, προσπαθεί να προσεταιριστεί την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η «Γενί Σαφάκ», αν η Αίγυπτος συμφωνήσει τελικά με την Αθήνα, θα χάσει τουλάχιστον 15 χιλιάδες τ.χλμ. θαλάσσιου εδάφους, τα οποία μπορεί να κερδίσει με την Τουρκία, αφού η συμφωνία της με τη Λιβύη αφήνει αυτά τα 15.000 τετ. χλμ. εκτός, που σημαίνει ότι το Κάιρο μπορεί να τα διεκδικήσει.

Οι νέες προκλητικές αντιδράσεις από πλευράς Τουρκίας μετά τη δυναμική αντίδραση της Αθήνας με την απέλαση του Λίβυου πρέσβη, είχαν ξεκινήσει από χθες.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει τον Λίβυο πρέσβη της Αθήνας «persona non grata» και να του ζητήσει να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε 72 ώρες, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου  αφού χαρακτήρισε «νόμιμη» τη συμφωνία που σύναψε η Τουρκία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα έκανε λόγο για απαράδεκτη κίνηση από πλευράς της Ελλάδας να τον απελάσει. «Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της Αθήνας», είπε.

Την ώρα που η Τουρκία καταπατώντας κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου με τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες, ο Μ. Τσαβούσογλου κατηγόρησε την ελληνική πλευρά για «ανώριμη συμπεριφορά στη διπλωματία» κάνοντας λόγο για εξωφρενική κίνηση να απελάσει τον Λίβυο πρέσβη.