Μητσοτάκης: Στήριξη στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Πρωτοβουλία για την αναστροφή του πολύ μικρού διαθέσιμου αριθμού μοσχευμάτων προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρευρέθηκε στην τελετή θεμελίωσης του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το κράτος θα στηρίξει το έργο του ιδρύματος και προανήγγειλε αναδιοργάνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

«Χρειάζονται και δότες και σύστημα και διαδικασία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η εκπόνηση ενός συστήματος μεταμοσχεύσεων «που θα εξασφαλίσει την πολιτεία με έναν ασφαλή οδηγό ανάπτυξης».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τα λόγια του Δημήτρη Στρατούλη, που πρόσφατα αποκάλυψε ότι έχει κάνει δύο φορές μεταμόσχευση νεφρού, σημειώνοντας ότι όλες τις πολιτικές διαφορές τις σκεπάζει το μεγάλο ζητούμενο της ζωής και της υγείας του συνανθρώπου. «Είναι η συγκλονιστική εμπειρία ενός πολιτικού μου αντιπάλου, του Δημήτρη Στρατούλη. Χαιρετίζω τη διακομματικά παρουσία όλων των κομμάτων, οι διαφορές μας δεν μπορεί να είναι πολιτικές. Όλες τις διαφορές τις σκεπάζει το μέγα ζητούμενο της ζωής και της υγείας του συνανθρώπου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο έργο του Ιδρύματος Ωνάση λέγοντας: «Σε αυτήν την ξεχωριστή παράδοση εγγράφεται και η παράδοση του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο Ωνάσης αφιέρωσε τη μισή του περιουσία σε κοινωφελείς σκοπούς. Το όραμά του συνεχίζουν πανάξια οι άνθρωποι του Ιδρύματος, συνδέοντάς το πάντα με τις ανάγκες των καιρών και προσδίδοντας περιεχόμενο σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Αρκεί να θυμηθούμε πόσα Ελληνόπουλα χωρίς οικονομικά μέσα ξεκίνησαν με υποτροφίες του Ιδρύματος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας τα συγχαρητήριά του για τη δημιουργία του Ωνάσειου Κέντρου Μεταμοσχεύσεων.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού