Βορίδης για τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη: Έρχονται πρόστιμα ως 30.000 ευρώ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης προανήγγειλε με ανακοίνωση ότι έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για κακομεταχείριση ζώων μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί με τα γαιδουράκια στη Σαντορίνη.

Πρόσφατα με τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης ασχολήθηκε ο διεθνής τύπος με αφορμή μία επιστολή του Τόμι Λι, ντραμερ του συγκροτήματος των Mötley Crüe,  ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Ο ντράμερ και πρώην σύντροφος της Πάμελα Άντερσον, έστειλε επιστολή στον Έλληνα υπουργό, με την οποία ζητούσε να μπει ένα τέλος στο βασανισμό των ζώων στη Σαντορίνη, που λειτουργούν ως «ταξί», υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Στην ανακοίνωση – απάντηση του κ. Βορίδη προς το μέλος των Mötley Crüe τονίζεται: «Οι συνθήκες καλής διαβίωσης των παραγωγικών ζώων, των ζώων εργασίας και εν γενεί όλων των ζώων της πατρίδας μας αποτελεί κύριο μέλημα προσωπικά δικό μου και του Υπουργείου μας. Σε ό,τι αφορά τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποστείλει οδηγίες για τον τρόπο χρησιμοποίησης τους που βασίζονται τόσο στην εθνική και διεθνή νομοθεσία όσο και στην ορθή πρακτική τους. Τονίζεται ότι στόχος του Υπουργείου ενόψει της προσεχούς τουριστικής περιόδου είναι η αυστηροποίηση των σχετικών ελέγχων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Στην περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας από τις ελεγκτικές αρχές θα επιβάλλονται στους παραβάτες αυστηρές ποινές. Επισημαίνεται ότι το προβλεπόμενο πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 30.000 ευρώ».